.

Om oss

Vi är en scoutkår som håller verksamhet för barn och ungdomar i åldrarsgrupperna Spårare (8-9 år), Upptäckare (10-11 år), Äventyrare (12-15 år), Utmanare (15-18 år). Som scoutkår är vi anslutna till Scouterna och därigenom till världsscoutförbunden för flickor respektive pojkar.

Vår scouting bygger på delaktighet och decentralisering av ledarskap. Från tidig ålder är delaktighet och ansvar inom patrullen något som är grundläggande för att verksamheten ska fungera. Alla åldersgrenars aktiviteter är steg på vägen mot utveckling för såväl individ som grupp. Varje scout är välkommen till oss på sina egna villkor. Med det sagt går det utmärkt att bara vara med på veckomöten, men vi erbjuder fantastiska möjligheter till strapatsrikt men åldersanpassat friluftsliv, märkestagning inom en mängd områden och uppmuntrar till att axla ledarskap.

Ledarna i vår kår jobbar ideellt, men brinner verkligen för det de gör. Vi eftersträvar den nationella strategi – att överträffa scouternas förväntningar i varje möte. De barn, ungdomar och föräldrar som börjar hos oss märker snabbt att en roligare, mer spännande och mer utvecklande fritidsverksamehet är svår att hitta.

Scoutverksamheten bedrivs i huvudsak på avdelningsnivå. Läs gärna mer om våra olika avdelningar under respektive flik.

.