.

Spanarna

För dig i klass 6 till 9

Avdelningen och patrullerna

Vår avdelning för äventyrarscouter (åldrarna 12-15) heter Spanarna och består av de fyra patrullerna Vargen, Korpen, Tjuren och Spoven samt ledarpatrullen Uven. Varje patrull utgörs av 4-6 scouter där var och en har sin roll att fylla för en rolig och framgångsrik helhet.

Möten

Varje onsdag har vi möten för hela avdelningen mellan 18:30 och 20:30. Stor del av mötesinnehållet är ägnad åt övning i olika saker som man behöver kunna på våra olika helgutfärder och inte minst vårt sommarläger.
Denna termin kommer det inte finnas något terminsschema utan terminen kommer att planeras på månadsbasis.

Utfärder

En gång i månaden har vi en utfärd där vi vandrar i skog och mark, sover i vindskydd, paddlar kanoter eller övernattar i stuga. Utfärder eller heldagsaktiviteter under helger är markerade med fetstil i schemat. Inför dessa kommer alltid en inbjudan i pdf-format att skickas ut via mail.

Sommarläger

På sommaren håller har vi läger. Läger är utan tvekan den häftigaste, roligaste och mest utvecklande av våra scoutaktiviteter. Men också den mest krävande, då patrullen i 10-14 dagar själva bygger sin lägerby av stockar och rep, lagar all sin mat på öppna eldar, sover i tält och har lägeraktiviteter från tidig morgon till sen kväll.

Rådspatrullen

För de mer erfarna i patrullerna krävs ett stort ansvar och i början av höstterminen väljer varje paturll sin Patrulledare och Vice Patrulledare, vilka utgör Rådspatrullen. Där är träning i ledarskap och reflektera över patrullernas utveckling i fokus. Rådspatrullen har möte en gång i månaden samt 1-2 utfärder per termin, dessa är markerade med blå färg i schemat.

Patrullämbeten

Varje scout i patrullen (förutom PL/VPL) som har viljan och intresset uppmuntras att ta sig an ett patrullämbete. De fyra patrullämbetena är:
  • Sjukvårdsansvarig – med fokus på sjukvård
  • Matansvarig – med fokus på matlagning och eldning
  • Utrustningsansvarig – med fokus på friluftsliv och utrustning
  • Loggboksansvarig – med fokus på loggbok, ceremoni, natur och hantverk
Ämbetenas syfte är att göra alla delaktiga i patrullen, samt att ge praktisk kunskap inom ett särskilt område. En gång i månaden ordnar vi möte som bara är för ämbetsinnehavare, dessa är markerade med lila färg i schemat.

Verkar det intressant? Kom över en tisdagkväll och prova på, vi har alltid plats för nya!

.